Mi az a Token Swap? Íme, a token cserék fajtái, típusai!

Kripto tokenek

Token, coin, digitális valuta, stabilcoin… Már mindegyik kifejezést hallottad milliószor, de már kezded elveszteni a fonalat?

Végszó Kezdjük az alapokkal. Kriptovaluták márpedig nincsenek! Jó-jó, hogy ebben az új világban mindenki nagy szabadságharcos, de a realitásokkal és az alapfogalmakkal érdemes mindenkinek tisztában lenni.

Tekintsd át rövid útmutatónkat, amelyből megtudhatod, hogy mi a különbség közöttük és egyáltalán mire használhatók a digitális pénzügyi világ vívmányai. Van különbség a tokenek, coin-ok és virtuális valuták között? A válasz: Igen. Valóban van különbség ezen kifejezések között. Talán ez mind azzal függhet össze, hogy a kripto tokenek most kripto tokenek Facebook Librára koncentrál és a JP Morgannak el kell határolódnia a közösségi média óriás hamarosan megjelenő kriptovalutájától.

Sajnos ez nem egészen ilyen egyszerű: Noha a decentralizáció kripto tokenek ideológia a kriptovaluták mögött, némelyikük, legalábbis bizonyos mértékben, központosítható lehet.

A kriptovaluta tehát egy digitális vagy virtuális valuta ezek közötti apró eltérésekről később beszélünkamelyet erős kriptográfiával építenek fel, ami rendkívül biztonságossá és megváltozhatatlanná teszi őket. A legtöbb kriptovaluta egy blokklánc technológián alapul, amely egy elosztott főkönyv és egy decentralizált számítógépes hálózat kripto tokenek létre.

A blokklánc-mentes kriptovaluta ugyanakkor technikailag megvalósítható. Erre példa a Digicash, amely a kriptográfiai elektronikus fizetések egyik legkorábbi formája. Az es évek elején adták ki és még nem rendelkezett blokklánccal.

Egyszerű és biztonságos tárolás a kriptóknak és a fiat-nak

A dolgok még bonyolultabbé tétele érdekében vannak alkategóriák, a hagyományos és a modern blokkláncalapú kriptovalutákban is — míg például a NEO egy coin, addig a Binance Coin BNB valójában token. Mint láthatod, kripto tokenek zűrzavart okozhatnak a különböző kifejezések, de ez a cikk megpróbálja helyretenni a dolgokat. Mi a coin?

metatrader bináris opciós stratégiák

A válasz: Digitális érme, amely a saját blokkláncához kapcsolódik. Mi a közös mégis ezekben?

Árfolyamok

Mindegyiket el kripto tokenek küldeni, fogadni vagy bányászni is. Nevük szerint a coin-ok általában ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a tradicionális pénz: fizetésre használhatók, oszthatók, hordozhatók és korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre. Ennélfogva a kriptovaluta coin-okat ugyanúgy kell használni, mint a fizikai készpénzt, azaz fizetésére bár a kiskereskedelemben történő bevezetése rendkívül lassú. Vannak kivételek, azonban. Tehát az altcoin meghatározásakor a következő kérdést kell felvetnünk: Vajon egy kriptovaluta erőd lehetőségek kezdőknek rendelkezik-e saját blokklánccal?

Ha a válasz nem, akkor az egy altcoin. Oké, ez eddig világos. De akkor mi a token? A válasz: Digitális eszköz, amely felhasználható egy adott projekt ökoszisztémájában. A tokenek és coin-ok közötti elsődleges különbség az, hogy az előbbieknek működésükhöz egy másik blokklánc platformra van szükségük. Az Ethereum a tokenek létrehozásának leggyakrabban használt platformja, ami leginkább az intelligens kripto tokenek funkciójának köszönhetően.

Természetesen vannak más token platformok is, mint például a NEO vagy a Waves. Számos tokent hoztak létre, hogy decentralizált alkalmazásokban DApps és hálózataikban használhatók legyenek.

Fő célja, hogy hozzáférést biztosítsanak a tulajdonosnak a projekt funkciójához — mint az alapvető figyelmeztető token BAT. A hirdetők BAT-jogkivonatú hirdetéseket vásárolnak, amelyeket ezután a kiadók és a böngésző felhasználói között szétosztanak úgy, hogy kompenzálják mind a hirdetések közzétételét, mind pedig a megtekintését.

Noha a befektetők értékeket vesznek a projekt mögött, a tulajdonosok nem kapják meg a tulajdonjogot. Az emberek kizárólag azzal az elképzeléssel vásárolják meg ezeket a tokeneket, hogy azok értéke a jövőben növekedni fog — erről szól az egész elsődleges érme kibocsátás ICO fellendülése is, amikor az emberek felhasználói tokennek álcázott értékpapír tokeneket vásárolnak. Az értékpapírokat általában szigorú szabályozási ellenőrzésnek vetik alá, és alapos ismereteik vannak az ügyfelekre vonatkozó KYC politikáról, ami az ICO piacán nem volt jellemző.

Mi a különbség akkor a virtuális és a digitális valuták között? Talán szinonimák? A kripto tokenek Nem. Az egyik elvontabb kifejezés, míg a másik meglehetősen konkrét. Kripto tokenek digitális valuták fogalmát először ban vezette be David Chaum, aki később Digicash formájában valósította meg azt.

A digitális valuták meghatározó jellemzője az, hogy csak kripto tokenek vagy elektronikus formában léteznek, és a valós dollártól eltérően megfoghatatlanok. Ezeket csak online pénztárcákon vagy kijelölt csatlakoztatott kripto tokenek keresztül lehet online birtokolni és költeni.

Utoljára frissítve

Általában nincs közvetítő nincs bankezért a tranzakciók azonnaliak, és vagy alacsony díjat vagy semmit nem számítanak fel. Jó hír, hogy a digitális valuták és a digitális pénz ugyanaz. Tehát: coin, token, virtuális valuták — mindegyik digitális valuta.

Kriptopénz, altcoin, coin, token? Mik ezek?

A virtuális valuták már mások, habár definíciójuk szerint digitálisak. Ezek általában az adott játék ökoszisztémájában léteznek, és azokat a bónusz tartalom feloldására használják, mint például új elemek és animációk megszerzésére. Így a normál pénztől vagy akár bizonyos digitális devizanemektől eltérően a virtuális valutákat nem tudja kibocsátani egy központi bank vagy más bankszabályozó hatóság — ez magyarázza az állandó ingadozásukat.

Létezik egységes definíció? A válasz: Nem, mivel a tér folyamatosan fejlődik.

A token swap vagy coin swap egy olyan procedúra, ahol egy kriptopénzt vásárlási lehetőségek: Lurdy ATMilletve Coinmixed. Ez token csereként vagy token migrálásként is megnevezhetjük, de vigyázni kell, mert nem minden esetben használják a kripto közösség tagjai ugyanarra a folyamatra ezeket a kifejezéseket.

A kriptovaluták, amint azt már tudjuk, mindössze 10 éve léteznek, míg a legtöbb kormányzati ügynökség csak három-öt évvel ezelőtt kezdett el felfigyelni rájuk, amikor a bitcoin népszerűsége drámai módon növekedett annak értékével együtt.

Nevezetesen, a Facebook Libra épp egy újabb aggodalmat vált ki a pénzügyi megfigyelők körében.

home work taranto közgyűlés

Egyes országok most munkacsoportokat hoznak létre azért, hogy megvitassák, mi is a Libra és az hogyan szabályozható. Így a kriptovaluták meghatározásai általában eltérnek még joghatóságokon belül is, nemhogy országonként. Csak az Egyesült Államokban öt különféle szabályozó ügynökség, öt különféle módon definiálja a kriptovalutákat, az illetőségük függvényében.

lehet e pénzt keresni a bitcoinokon

Így az IRS a kriptovalutákat és a legtöbb más virtuális valutát vagyonként kezeli, az Értékpapír- és Tőzsdebizottság szerint értékpapírokat képviselnek, míg a Pénzügyi Bűncselekmények Végrehajtó Hálózata kripto tokenek a kriptovaluták pénzek. Ráadásul, tekintettel arra, hogy a tér elképesztő iramban fejlődik és hogy a szabályozók többnyire lemaradnak, valószínű, hogy a jövőben megjelenhetnek újabb digitális valuták, újabb szabályozási rendszerek, amikkel nem árt ha tisztában leszünk.