Opciós ügylet

Opciós kibocsátó

Deviza opció betétbiztosítási példákkal. Mik a valutaopciók?

Váltó Bill of exchange Egy fizetési ígérvény általános megnevezése. Változó kamatozású kötvény FRN, Floating-rate note Kötvény, melynek kamatozása valamilyen rövid lejáratú kamatláb változásának függvénye. Változó kamatozású visszaváltható kötvény variable-rate demand bond, VRDB Változó kamatozású kötvény, amely időszakonként eladható a kibocsátónak.

  • Mik a valutaopciók?
  • Deviza opció betétbiztosítási példákkal. Mik a valutaopciók?
  • Egy bináris opciós robot ab
  • A hatodik részhez kapcsolódó webhelyek Sok kötvénykibocsátás során átváltható kötvények convertibles vagy kötvények és opciós utalványok warrants együttesét dobják piacra.
  • Modern vállalati pénzügyek | Digitális Tankönyvtár
  • A piaci volatilitás mérése az opciós prémiumok alapján.
  • A kibocsátók általában nagy pénzintézetek vagy akár a tőzsde is lehet.
  • Fajtái[ szerkesztés ] Call vételi jog A vételi opció vételi jogot biztosít jogosultjának vevőjénekmíg az opció kiírója eladója kötelezettséget vállal az eladásra.

Változó letét Variation margin A befektető letéti számláján egy tőzsdei határidős ügylet esetén elszámolt nyereségek és veszteségek. Változó osztalékú elsőbbségi részvény Floating-rate preferred stock Elsőbbségi részvény, melynek osztaléka valamilyen rövid lejáratú kamatláb változásának függvénye. Vanília kibocsátás Vanilla issue Szokatlan és különleges tulajdonságok opciós kibocsátó kibocsátás.

Opciós ügylet

Várakozási hipotézis Expectations hypothesis Elmélet, mely szerint a határidős kamatláb határidős árfolyam megegyezik a várt spot kamatlábbal árfolyammal. Várható hozam Expected return A lehetséges opciós kibocsátó valószínűségekkel súlyozott átlaga.

Variancia, szórásnégyzet Variance Átlagos négyzetes eltérés a várható értéktől; a változékonyság mérőszáma. VAR-modell Kockáztatott érték modell. Vertikális fúzió Vertical merger Egy eladó és opciós kibocsátó vevője közötti fúzió vö.

Vertikális különbözet Vertical spread Két, kötési árfolyamában eltérő opció opciós kibocsátó vétele és eladása vö. Vételi árfolyam Bid price Ár, melyen a kereskedő venni hajlandó vö. Vételi fedezeti ügylet Long hedge Egy fedezeti eszköz például tőzsdei határidős ügylet megvásárlása az alaptermékben levő rövid pozíció fedezésére vö.

Vételi opció Call option Opció, mely feljogosít egy eszköz egy meghatározott kötési lehívási árfolyamon történő megvásárlására a lejárat napján vagy a lejárat napjáig vö.

OPCIO * Szótár

Vételi prémium Call premium 1 Az az árkülönbözet, ami egy cég visszahívható kötvényeinek viszahívási árfolyama és névértéke között van. A szerk. Vevők Receivables Vevőállomány a mérlegben. Vezetői kivásárlás MBO, management buyout Internetes jövedelemátutalások kivásárlás, amelynél a céget megszerző csoport élén a cég vezetői állnak.

Visszahívási kikötés Call provision Olyan kikötés, mely lehetővé teszi, hogy a kibocsátó visszavásárolja opciós kibocsátó kötvényeket egy meghatározott áron. Visszatartott nyereség Retained earnings Osztalékként ki nem fizetett nyereség.

opciós kibocsátó kereskedés helyi bitcoinokon

Visszatekintő opció Lookback option Olyan opció, melynek kifizetése az eszköz opció opciós kibocsátó alatti legmagasabb árától függ. Visszavásárlás Buy-back Visszavásárlási megállapodás, repo. Visszavásárlási alap Purchase fund A törlesztési alaphoz hasonló, kivéve, hogy a pénzt csak akkor fordítják a kötvények visszavásárlására, ha azok a névérték alatt forognak.

opciós kibocsátó opciós kereskedő bináris opciók

Visszavásárlási megállapodás, repo Repurchase agreement Kormányzati értékpapírok vásárlása értékpapírkereskedőtől a opciós kibocsátó a megállapodás mellett, hogy a kereskedő azokat egy meghatározott árfolyamon visszavásárolja. Visszkereset Recourse A kölcsön típusát leíró kifejezés.

Ha a kölcsön visszkeresettel rendelkezik, akkor a hitelezőnek abban az esetben is van a vállalattal szemben követelése, ha a fedezet nem elegendő a kölcsön opciós kibocsátó.

Visszlízing Sale and lease back Egy meglévő eszköz eladása egy pénzügyi intézménynek, amely ezután azt lízingbe visszaadja a felhasználónak vö.

opciós kibocsátó mi az opciós ár

Vörös hering Red herring Előzetes prospektus. Warrant Opciós utalvány.