Can’t find what you’re looking for?

Beállítások háttér, Az asztali háttérkép és a színek módosítása

iPhone felhasználói útmutató

Megjelent: Megosztás Itt a Techwokon viszonylag gyakran lehet találkozni különféle  háttérképes gyűjteményekkelmind asztali rendszerekre, mint mobilokra. Akadnak ezek között olyan megoldások, amelyek mind a letöltést, mint a kiválasztott háttérképek beállítását is rögtön magukra vállalják, így például Androidon a  ResplashWindows 10 alatt  a Microsoft saját ingyen letölthető háttérkép-csomagjaivagy macOS-en a Macpaw-féle  Beállítások háttér Wizard 2.

A háttérkép módosítása az iPhone-on Az iPhone-on kiválaszthat egy képet vagy fotót, és beállíthatja háttérképként a Zárolási képernyőhöz vagy a Főképernyőhöz. Dinamikus és állóképek közül választhat.

Ezekkel általában nincs is gondja senkinek, hiszen roppant egyszerű a használatuk, kényelmes felületen válogathatunk és szinte automatikusan válnak a kiválasztott képek az Asztal vagy a Főoldal hátterévé.

Azonban szoktunk közreadni olyan válogatásokat is például  válogatott téli háttérképekamelyeknél nem ennyire egyértelmű a dolog, hiszen a képeket az adott oldalról kell letölteni, majd a rendszernek megfelelően elvégezni a beállításokat, hogy háttérképként használhassuk őket.

A háttérkép módosítása

Éppen ezért most röviden összefoglaljuk, miként oldható meg egy-egy saját vagy letöltött háttérkép beállítása a különféle rendszereken. Saját vagy letöltött háttérkép beállítása a különféle rendszereken Megnyugtatunk mindenkit, hogy egy saját készítésű, vagy éppen az internetről letöltött fotó beállítása háttérképként közel sem ördöngösség egyik rendszer alatt sem.

Pár kattintással megoldható az egész procedúra.

beállítások háttér

Különben később, ha épp kitakarítjuk a Letöltések mappát, könnyen nyoma veszthet a háttérképnek is. Háttérkép beállítása Windows 10 alatt Kezdjük akkor rögtön a Windows 10 esetével, amelyen a letöltött képek legegyszerűbben a Windows Intéző segítségével alakíthatók háttérré. Ehhez nyissuk meg az Intézőben a képeinket tartalmazó mappát.

beállítások háttér

Ha a fájlnézet beállításai miatt nem kapunk nézőképet az állományok tartalmáról, az Intézőben a Nézet fület választva állíthatjuk át a megjelenítést, például a Nagy ikonok opcióra kattintva. Így már könnyebb lesz kiválasztani a megfelelő képet, anélkül, hogy megnyitnánk.

Háttérkép módosítása

Ezután kattintsunk a jobb egérgombbal a megfelelő képfájl ikonjára, majd a beállítások háttér helyi menüből válasszuk a Beállítás asztali háttérképként menüpontot. Ha így teszünk, a kérdéses fotó vagy illusztráció azonnal megjelenik a rendszer Asztalának háttereként. Szóval egy háttérkép beállítása Windows 10 alatt szinte gyerekjáték. Háttérkép beállítása macOS alatt Nem lesz sokkal nehezebb dolgunk az Apple rendszere esetében sem.

Azonos háttérkép használata több Chromebookon

A saját háttérkép beállítása macOS alatt szintén a rendszer saját fájlkezelőjével a legegyszerűbb. Nyissuk meg a Findert és keressük elő a háttérképnek szánt képfájlt tartalmazó mappát. Nyissuk meg a mappát. Ha a benne található fájlokról esetleg nem kapunk rögtön előnézetet, kattintsunk a Finder eszköztárán a képen jelölt gombra, vagy a View menü As Icons menüpontjára.

Mégse A háttérkép módosítása iPhone-on Módosítani szeretné a háttérképet az iPhone-on? Választhat az Apple képei és saját fényképei közül. Kövesse útmutatónkat. Nyissa meg a Beállításokat az iPhone-on Lépjen a Beállításokba, és koppintson a Háttérkép menüpontra, majd az Új háttérkép kiválasztása elemre.

Ettől kezdve előnézetet kapunk a mappa tartalmáról. Az előnézeti képek nagyíthatók is a Finder ablakának jobb alsó részén található csúszka segítségével ha ezt nem látjuk, akkor a kattintsunk a View menü Show status bar menüpontjára, így bekapcsolhatjuk a Finder információs sávját, amelyen a csúszka is helyet kapott. A megjelenő menüben találunk egy Services menüpontot.

beállítások háttér

Ebből nyílik egy újabb almenü, amelyben a Set Desktop Picture menüpontra kell kattintanunk. Újdonsült háttérképünk máris aktiválódik a macOS Asztalának háttereként.

beállítások háttér

Beállítások háttér beállítása iOS 13 alatt Mobil rendszereken viszonylag egyszerű dolgunk van, hiszen a fotóinkat beleértve a letöltött beállítások háttér is általában betehetjük a rendszer saját képkezelő alkalmazásába. Ha így teszünk, iOS alatt rém egyszerű lesz egy fotót háttérként beállítani: nyissuk meg a Fotók alkalmazásban a kérdéses képet, majd érintsük meg a Megosztás gombot.

Ezután haladjunk lefelé a megjelenő felület menüjében, amíg el nem érjük a Beállítás háttérként menüpontot.

Érintsük meg, majd a megjelenő előnézeten ujjgesztusokkal állítsuk megfelelő pozícióba és méretre a képet és válasszuk a Beállítás gombot. Ekkor még azt is megadhatjuk, hogy Zárolt képernyőre, Főképernyőre, vagy mindkettőre az adott képet kívánjuk-e elhelyezni. Válasszuk ki a számunkra megfelelő opciót. Ezzel elkészültünk! Háttérkép beállítása Android alatt Android esetén kicsit macerásabb a helyzet, mert hát ahány gyártó, annyiféleképpen átalakított rendszer és alap appok.

De sebaj, az alábbi beállítások háttér meglehetősen univerzális.

Lépj velünk kapcsolatba!

Ha nincs a készüléken, telepítsük a  Google Fotók  appot. Ennek rengeteg előnye van, mert nagyszerű képmenedzser és képszerkesztő, de emellett a segítségével minden további jövedelemforrások keresése nagyjából azonos módon beállítások háttér háttérképnek beállítani egy fotót. Nyissuk meg benne a kérdéses beállítások háttér, majd érintsük meg a jobb felső sarokban látható három ponttal jelölt menüt.

beállítások háttér

A megjelenő felületen válasszuk a Felhasználás mint lehetőséget, majd — rendszerünktől függően — a megjelenő ablakban válasszuk a Háttérkép lehetőséget. Ez sajnos beállítások háttér, de például a példához használt  Honor 20 Lite  készüléken így megy. Innentől kezdve a rendszer ischimoku indikátor bináris opciókban szolgáló alkalmazásának megfelelően állíthatjuk be a képet háttérképként, vagyis általában méretezhetjük, pozicionálhatjuk, s megadhatjuk, hogy beállítások háttér Zárolt képernyőre vagy az ikonok mögé, a főképernyőre szánjuk-e.